טיול מאורגן למדינות הבלטיות - אסטוניה לטביה וליטא
- להדפסת טיול
- שתףקישור הועתק
טיולנו הוא מסע ייחודי לשלוש מדינות, המציגות לצד היסטוריה ומורשת יהודית מפוארת ומרגשת, נופים מרהיבים וקסומים, אגמים, נהרות ויערות, שמורות טבע ועיירות נופש. הערים מרתקות, מגוונות, קסומות ומלאות חן, ובהן שכונות עתיקות בעלות עושר תרבותי ונופך יהודי. נוכל לראות ארכיטקטורה בה מופיעים ישן וחדש בשילוב מלהיב. נראה נקודות ציון רבות בהיסטוריה היהודית, לרבות המקומות בהם חיו והטביעו את חותמם, דמויות מפורסמות כגאון מוילנה, אנשי הספר והשירה מאפו וגולדברג ולוחם המחתרת ועצמאות ישראל- אבא קובנר. נראה אבני דרך חשובות בשואה שפקדה את יהדות ארצות אלה, וחיסלה מורשת אדירה שנוצרה במקום.
טיולנו מתוכן בקפידה – אין חוזרים לאותו מקום ואין מבזבזים זמן על נסיעות סרק. הושם דגש מיוחד על אתרים ויעדים מרכזיים, הייחודיים ומאפיינים את כל אחת מהמדינות.
טיולנו הוא מסע ייחודי לשלוש מדינות, המציגות לצד היסטוריה ומורשת יהודית מפוארת ומרגשת, נופים מרהיבים וקסומים, אגמים, נהרות ויערות, שמורות טבע ועיירות נופש. הערים מרתקות, מגוונות, קסומות ומלאות חן, ובהן שכונות עתיקות בעלות עושר תרבותי ונופך יהודי. נוכל לראות ארכיטקטורה בה מופיעים ישן וחדש בשילוב מלהיב. נראה נקודות ציון רבות בהיסטוריה היהודית, לרבות המקומות בהם חיו והטביעו את חותמם, דמויות מפורסמות כגאון מוילנה, אנשי הספר והשירה מאפו וגולדברג ולוחם המחתרת ועצמאות ישראל- אבא קובנר. נראה אבני דרך חשובות בשואה שפקדה את יהדות ארצות אלה, וחיסלה מורשת אדירה שנוצרה במקום.
טיולנו מתוכן בקפידה – אין חוזרים לאותו מקום ואין מבזבזים זמן על נסיעות סרק. הושם דגש מיוחד על אתרים ויעדים מרכזיים, הייחודיים ומאפיינים את כל אחת מהמדינות.
הטיול בהדרכה של דניאל גורביץ'- דניאל הינו מדריך מנוסה ובעל ידע עצום מעצם היותו תושב המקום החי את האוירה הליטאית היום יומית.
הטיול שלנו שם דגש על אתרים ויעדים מרכזיים היחודיים לכל אחת מהמדינות הבלטיות:
אסטוניה :
טאלין - העיר האותנטית בין ערי המדינות הבלטיות.
נסייר בעיר העתיקה ונתפעם מהיופי והמקוריות שנשמרה לאורך השנים.
נבקר בשדה הזמרה המפורסם והייחודי.
נבקר בבית הכנסת החדש ביותר במדינות הבלטיות
ונהנה מארוחת צהריים במסעדה אותנטית המלווה בלהקת הפולקלור אסטוני
לטביה :
ריגה - בירת ארט נובו של מזרח ארופה
ייחודי לנו - קונצ'רטו פיקולו בקתאדרלה - קונצרט העוגב הגדול באירופה
נבקר בבית הכנסת של ריגה הבנוי בסיגנון ארט נובו
בסיור ביער רומבולה נבקר באנדרטה שהוקמה לזכר היהודים שנספו בשואה.
ארוחת ערב במסעדה אותנטית המלווה בלהקת הפולקלור הלאטבית
ליטא:
וילנה - עיר של ברוק וכנסיות
נסייר ברובע היהודי "ירושלים דליטא"
בביתו של הגאון מוילנה ונשמע מסיפוריו
נצעד בעקבותיו של אבא קובנר וסיפור גבורת המחתרת היהודית
נסייר ביער פונר ונלמד על גורלם של יהודי ליטא
נבקר בטירת טרקאי - הטירה היחידה באיזור שנמצת על אי בלב האגם
סיור ולינה בקובנה - עיר שבה בין היתר פעל צ'וינה שוגיחרה אשר הציל 6000 יהודים
נבקר בעיירת הנופש פלאנגה - פרוסיה המזרחית
נסייר בנידה - שמורת טבע שנכללת ברשימות "אונסקו", שמורה ייחודית ומרהיבה
נעצור לביקור בגבעת הצלבים - אתר נוצרי יחודי בכל העולם המכיל מעל 250 אלף צלבים.
מסלול טיול יחודי אשר מתחיל בטאלין שבצפון ומסתיים בוילנה שבדרום.לא חוזרים פעמיים על אותה דרך ,בניגוד למסלולים אחרים בשוק .
מלונות- בדרגת תיירות של 4 כוכבים ויותר, או הטוב שנמצא במועד הטיול, ומרכזיים ככל שניתן.
מדריך- דובר עברית וחי במקום, בקיא ומעורה בחיי המקומיים מכל היבט אפשרי ומומחה יוצא מן הכלל ליעד הטיול.
2 ארוחות ביום (חצי פנסיון)
2 מופעי פולקלור עם ארוחה
הקבוצה בין 15 למקסימום 33 איש
תכנית מלאה- התכנית מלאה וממצה, ללא ימים חופשיים, ללא סיורי בחירה.
מערכות שמע (אוזניות) אישיות- כלולות בכל הטיולים, להקלת השמיעה ולהבנה טובה ללא צורך להצטופף.
מסלולים בעלי אופי גיאוגרפי המשלבים תרבות ופולקלור
אוטובוסים גדולים וממוזגים- בקבוצות עד 24 נוסעים -רכב בעל 30 מושבים. בקבוצות מעל 24 נוסעים- רכב בעל 48-50 מושבים.
שרות שליחים- במידת הצורך, עד הבית.
תמיכה משרדית- מענה חרום 24 שעות ביממה בכל ימות השבוע (24/7).
אופי הטיול- טיולים מתוכננים לניצול הזמן באופן המיטבי, תוך תשומת לב רבה לרווחת הנוסעים ולכל מטייל באופן אישי.
שירותים- רמת גבוהה של שירותי המלונות, התחבורה וההדרכה המקומית, המאופיינת בבדיקה מתמדת של איכותם.
המסלול- מסלולי הטיולים תוכננו בקפידה והשילוב של חוויות הטבע, התרבות והפולקלור, מבטא את האיזון הנכון בזמן ובתוכן, להשגת המירב מכל יעד.
המחיר- מחירי הטיולים הם סופיים וכוללים את כל הכלול בתכנית הטיול ללא הפתעות. המחירים סבירים אין הפתעות ותוספות במהלך הטיול, ואין סיורי בחירה הדורשים תשלום נוסף. המחירים סבירים ביותר, ביחס לרמת הטיול הגבוהה ולתמורה הניתנת למטייל.
קהל הנוסעים- ולבסוף, אך ראשון בחשיבותו- קהל נוסעינו איכותי, מתעניין, סקרן ושואף דעת. אתם, הנוסעים הנאמנים, מהווים גורם חשוב ועיקרי בהצלחת טיולי מסעות.

נפגש בנתב"ג משם נטוס לטאלין, בירתה של אסטוניה, העיר הגדולה בה ועיר הנמל החשובה שלה. אסטוניה היא מדינה קטנה (שטחה כפול מישראל, ואוכלוסייתה מונה רק 1.3 מיליון תושבים). המדינה הייתה תחת שלטון זר, כמעט לאורך כל ההיסטוריה שלה (למעט תקופה קצרה של כ-22 שנה לאחר מלחמת העולם ה-1), ורק ב-1991 זכתה לעצמאות מרוסיה. ננחת בשעות הערב המוקדמות בטלין ולאחר הליכי ההגירה והמכס, ניסע למלוננו לארוחת ערב. לאחר ארוחת הערב נצא לסיור רגלי במרכז העיר. לינה בטאלין.

לאחר ארוחת הבוקר, נתחיל את הסיור בעיר העתיקה של טאלין. העיר נבנתה בימי הביניים וחלקה העתיק נראה כאילו קפא במשך מאות השנים שעברו, ללא שינוי. נתרשם מחומות העיר ומגדליה, משעריה ורחובותיה העתיקים. בעיר העליונה, בגבעת טומפאה (Toompea), נוכל להתרשם מבניין הפרלמנט של אסטוניה, ומולו, קתדרלת אלכסנדר נבסקי הרוסית האורתודוקסית - סמל השלטון הרוסי המדכא על אסטוניה. מנקודת תצפית בעיר העליונה, נתבונן בנוף היפה של העיר ושל הנמל. נצפה באנדרטה לזכר מעבורת "אסטוניה" שטבעה ב- 1994. נעבור דרך מגדל "מרגרטה השמנה" לעיר התחתית, ונבקר בכיכר העירייה ובית המרקחת העתיק שנפתח כנראה ב-1422 כן נבקר באזור בתי מלאכה בהם אפשר לראות בפעולה אמנויות שונות. נמשיך ל"שדה הזמרה" - המקום בו מתקיים פסטיבל הזמר האסטוני, אחת לחמש שנים, מאז שנת 1869. נמשיך לפיריטה (Pirita) - פרבר יוקרתי של טאלין שבו התקיימה תחרות שייט באולימפיאדת מוסקבה ב-1980. בדרכנו חזרה למרכז העיר, נעצור ליד האנדרטה המרשימה רוסלקה (Russalka), האנדרטה הראשונה שהוקמה ע"י פסל אסטוני ב-1902 לציון יום השנה ה-9 לטביעתה של אוניית מלחמה רוסית. משם נמשיך לפרבר האמיד קאדריורג (Kadriorg) המפורסם בגלל הפארק היפה והמטופח שבתחומו, בו ניצב ארמון בסגנון הבארוק שבנה הצאר פיוטר הגדול לאשתו יקטרינה הראשונה ב-1718. הארמון ששימש למגורי נושאי משרה שונים, נבקר בבית הכנסת החדש של טאלין, שטקס חנוכתו היה ב-26 במאי 2007. נסיים את היום בארוחת ערב במסעדה אותנטית מלווה בלהקת פולקלור אסטונית. לינה בטאלין.

לאחר ארוחת הבוקר, נצא לכיוון ריגה שבלטביה. בדרך נעצור בעיירה פרנו (Pärnu), עיר נמל ו"בירת הקיץ" של אסטוניה, השוכנת לחוף הים הבלטי. העיירה הציורית ידועה כעיר נופש וקיט, בזכות מיקומה והאקלים הנוח שלה. בעיר: מתקני נופש, בתי הבראה ומרחצאות בוץ, המושכים תיירים גם מארצות סקנדינביה. יחד עם טאלין, נחשבת העיר גם כערש תנועת העצמאות האסטונית. נמשיך בדרכנו ונחצה את הגבול עם לטביה (Latvia), ולקראת הערב נגיע לריגה, הבנויה לחוף הנהר דאוגבה (Daugava). ריגה בירת לטביה, היא העיר הגדולה והמפוארת בין הערים במדינות הבלטיות. בעיר אתרים חשובים רבים, והעיר העתיקה שלה הוכרזה כאתר מורשת עולמית של אונסק"ו. ברחובות אלברטה ואליזבת'ס אפשר לראות אוסף מגוון ביותר, מהגדולים באירופה, של בתים הבנויים בסגנון ה"ארט נובו". נתחיל את הסיור בעיר העתיקה של ריגה, הכולל את חומות העיר, "השער השבדי", הקתדרלה שנבנתה ב-1211, "בית החתולים", בתי הגילדות המרשימים, קומפלקס "שלושה אחים", בית "שחורי הראש" ועוד מבנים מתוך המגוון הארכיטקטוני הנדיר. ארוחת ערב לינה בריגה.

לאחר ארוחת הבוקר, נקדיש את היום לסיור בריגה. נבקר בבית הכנסת פייטב, היחיד הפעיל בריגה, שנבנה בסגנון ארט נובו בתחילת המאה הקודמת שרד את השואה, בגלל היותו בנוי בצמוד לכנסיה ולבתים אחרים. נמשיך לשוק המרכזי של ריגה, השוק הגדול באירופה, המרשים בשלל ריחותיו, צבעיו וטעמיו. חלקו המקורה נמצא בחמישה מחסנים גדולים (האנגרים), ששימשו בעבר לאחסון ספינות האוויר מסוג צ'פלין, ומכאן כינויו "שוק הצ'פלין". נמשיך ונסייר באחת מפניני הארכיטקטורה של אירופה - רחוב אלברטה, בו נמצאו ריכוז ייחודי של בניינים שעוצבו בסגנון ה"ארט-נובו", כולל יצירותיו של האדריכל מיכאל אייזנשטיין. נבקר במוזיאון "יהודים בלטביה" הנמצא בבית הקהילה היהודית והיה בעבר בניין התיאטרון היהודי. בצהריים נהנה מ"קונצ'רטו פיקולו" - קונצרט לעוגב בן 20 דקות בקתדרלה, בה מצוי העוגב הגדול ביותר במזרח אירופה.
נמשיך את בסיור בריגה היהודית - נבקר ברובע היהודי לשעבר, נעצור ליד האנדרטה לזכר בית הכנסת הגדול של ריגה, שנשרף על ידי הנאצים ועוזריהם, על האנשים שהתפללו בו, בשנת 1941. ריגה היתה אחד היעדים אליהם גורשו יהודי גרמניה, ומשם נשלחו למחנות ההשמדה או נרצחו במקום. נעצור ליד בניין בית הספר היהודי הראשון באימפריה הרוסית, שהיום משמש כבית הספר היהודי של חב"ד. נמשיך לאזור הגטו, למחנה הריכוז סלספילס (Salaspils), ולאתר השמדת יהודי ריגה, יער רומבולה (Rumbulā) מקום בו נרצחו תוך יומיים 25,000 יהודים, נראה את האנדרטאות הרבות במקום שהוקמו להנצחת השואה. בערב נצא לטיול רגלי. ארוחת ערב ולינה בריגה.

לאחר ארוחת הבוקר, נצא בדרכנו לליטא. עצירתנו הראשונה תהיה בעיר שאולאי (מקודם בעברית שאבלי), העיר הרביעית בגודלה בליטא. נראה את אחוזת משפחת פרנקל (חיים פרנקל היה היהודי העשיר ביותר בליטא בתקופתו), שליד בית החרושת לעיבוד העורות שהיה בבעלותם והוא הגדול ביותר באימפריה הרוסית. נמשיך למדרחוב העיר וניסע לביקור ב"גבעת הצלבים", אתר מרשים ומיוחד במינו, הכולל למעלה מ-250 אלף צלבים, שהפך לסמל ההתנגדות הליטאית לשלטון הזר. משאולאי נמשיך לפלאנגה, עיר הנופש התוססת במערב ליטא ונמצאת לחופו של הים הבלטי. העיר ידועה בזכות השילוב הנדיר של חופי הים החוליים, הארוכים והרחבים שלה, וחורשות עצי האורן הנמצאים לאורכם. נבקר במוזיאון הענבר השוכן בארמון מהמאה ה-19 (Tiskeviciai Palace), הפארק שסביבו הפך לגן בוטני עשיר, הכולל מאות סוגי עצים וצמחים. מפלנגה נמשיך לקלייפדה. ארוחת ערב ולינה בקלייפדה.

שמה הקודם של קלייפדה בגרמנית היה "ממל" (Memel). האזור היה שייך לפרוסיה במשך כ-500 שנה. בקלייפדה נמצא הנמל היחידי של ליטא לחוף הים הבלטי, בו נעלה על מעבורת, שתיקח אותנו לחצי אי הנקרא הרצועה הקורונית (Curonian Split). חצי האי הוא רצועת יבשה צרה וחולית באורך של כ-98 ק"מ, שבינה לבין היבשת מצויה הלגונה הקורונית ומצדה השני הים הבלטי. נטייל בשמורת הטבע הייחודית, השופעת חיים. נלך במסלול מעגלי ביער "גבעת המכשפות", המקושט בפסלי עץ רבים, הממחישים דמויות מהאגדות וסיפורי העם הליטאי. נעצור לתצפית באוכלוסיית קורמורנים המקננים בשמורה ומושכים צַפָּרים מכל אירופה. בתום הסיור ניסע לכוון קובנה. קובנה היא העיר השנייה בגודלה בליטא, שהיתה בירתה הזמנית של ליטא העצמאית בשנים 1920- 1939 (הבירה הזמנית היחידה באירופה בתקופה בין מלחמות העולם). העיר נוסדה ב-1030 ושוכנת על מפגש הנהרות ניימן ונריס. את ביקורנו בקובנה נתחיל באזור העתיק של העיר, נסייר ברחובות הקרויים על שמותיהם של הסופר אברהם מאפו, מחבר הרומן הראשון בעברית, "אהבת ציון", וד"ר אליעזר זמנהוף יוצר שפת האספרנטו. נמשיך לכיכר העיר העתיקה, ונעבור ליד הבית בו למדה המשוררת לאה גולדברג, כלת פרס ישראל לספרות. בערב נצא לטיול רגלי.
ארוחת ערב לינה בקובנה.

לאחר ארוחת הבוקר, נמשיך ל"סלובודקה" - שכונה מחוץ למרכז העיר, מעבר לנהר, שהפכה לרובע היהודי בגלל האיסור על היהודים להתגורר במרכז העיר. בסלובודקה פעלה הישיבה המפורסמת, כנסת ישראל (סלובודקה), שהייתה שייכת ל"תנועת המוסר", אותה ייסד הרב ישראל סלנטר. בזמן כיבוש הנאצי הפכה השכונה לגטו, בו רוכזו יהודי קובנה. נסייר ב"פורט התשיעי", מצודה שנבנתה בסוף המאה ה-19 להגן על קובנה, בימי הכיבוש הנאצי שימשה כמחנה מעצר ומוות, נתייחד עם זכר קורבנות השואה. בקובנה נרשם סיפור אנושי מדהים, כאשר ב-1940, הנפיק סגן הקונסול היפני "סוגיהארה", חסיד אומות העולם אלפי אשרות מעבר לפליטים יהודים, בניגוד להוראות משרד החוץ היפני שאסר עליו לעשות זאת, והציל אותם מגירוש למחנות המוות. בתום הסיור ניסע לווילנה, נבקר בעיירה זְ'יֵיזְ'מארי (Žiežmariai). עיירה הקטנה בה מצוי בית כנסת הבנוי בסגנון אדריכלי מיוחד מעץ. נבקר מקום ונשמע על סגנון עיצובם של בתי כנסת באזור הים הבלטי. נמשיך בדרכנו ונגיע לווילנה, בירת ליטא. נתחיל את סיורנו ברחובה הראשי של העיר, הקרוי על שמו של ה"דוכס גדול" גדימינאס (Gediminas) מייסד העיר במאה ה-14. בדרכנו נעצור בכיכר קטנה, הקרויה על שם המשורר שחבר את מילות ולחן ההמנון של ליטא, ונחשב לגיבור לאומי - קודירקה (Kudirka). נמשיך ונבקר בקתדרלה הנאו-קלסית המרשימה, הקרויה על שם הקדושים סטניסלב וולידיסלב, מגדל הפעמון הסמוך לה- זוהי הכנסייה הקתולית החשובה בליטא. נראה את הארמון בו שכנו דוכסי ליטא, הממוקם בטירת וילנה התחתונה, ואת גבעת גדימינאס עליה נמצאים שרידי המבצר שהגן על העיר בימי הביניים. נעבור דרך סמטה קטנה ועתיקה בדרכנו לכיכר בית הנשיא ונצפה אל בית המושל הכללי מטעם ברית המועצות לשעבר וכיום משמש כבית נשיא ליטא. ארוחת ערב ולינה בוילנה.

לאחר ארוחת הבוקר, נתחיל את יומנו בביקור במתחם בן מאות השנים של אוניברסיטת וילנה ושוכן בלב העיר, המתחם כולל תריסר חצרות, מספר רב של מבנים וכנסייה ברוקית מרשימה ביותר. נמשיך ונשים פעמינו לרובע היהודי של וילנה, שהיה ידועה כ"ירושלים דליטא", בגלל המרכז הרוחני והדתי הגדול שבו והתפתח מאמצע המאה ה- 17, כאשר הגאון מוילנה (הגר"א) ותלמידיו, חיו ופעלו בעיר. לעיר חלק חשוב ומרכזי גם בהיסטוריה היהודית החדשה יותר. כאשר בסוף המאה ה-19 היו היהודים כקבוצה אתנית הגדולה ביותר בעיר ומנו כ-42% מתושבי העיר באותה תקופה (1898) נוסד בעיר ארגון הפועלים היהודי ה"בונד". אישים חשובים פקדו את העיר וביניהם ה"שר" משה מונטיפיורי שביקר בה ב-1846, וחוזה המדינה בנימין זאב הרצל, שביקר בה בביקור רב רושם בשנת 1903, בדרכו לסנקט פטרסבורג כדי לפגוש את שר הפנים הרוסי ויאצ'סלאב פלבה. נתחיל את ביקורנו ב"רחוב הגאון", נמשיך ל"רחוב היהודים" ולביתו של הגאון מוילנה. נבקר במקום בו ניצב ה"שולהויף", בית הכנסת המפורסם, מבני הציבור שהיו סמוכים לו והמקום בו פעלה "ספרית שטראשון"- אחת מהספריות הגדולות והחשובות בעולם היהודי על שמו של מתיתיהו שטראשון, רב יהודי שחי במאה ה-19. נצא לכיכר העירייה ולרחוב הראשי "ברייטה גאס" (הרחוב הרחב), נסייר ברחובות הגטו, נעצור בחצר בה נולד וגדל הפסל היהודי המפורסם מרדכי אנטוקולסקי ונצעד בעקבותיהם של איציק ויטנברג ואבא קובנר עד חצר בנין ה"יודנראט". נעצור ליד הבניין של התיאטרון היהודי בגטו וילנה ונתרשם מהסיפור המרתק על הפעילות התרבותית של אסירי הגטו. לא נחמיץ את "שער השחר", השריד היחידי של חומת העיר והכניסה לעיר העתיקה. ארוחת הערב תערך במסעדה אותנטית בליווי להקת הפולקלור. לינה בוילנה.

היום נשלים את ביקורנו בוילנה ונתחיל בביקור בבית הכנסת "טהרת הקודש", היחיד הפעיל בווילנה. נמשיך למוזיאון הממלכתי היהודי "הגאון מוילנה", המכיל 5 מרכזי הנצחה. נעבור בבית הקברות היהודי ונראה את קברם של הגאון מווילנה וגר הצדק אברהם בן אברהם (גרף פוטוצקי) שעלה על המוקד ב-1749 עקב סירובו להמיר את דתו ולחזור לנצרות. נמשיך ל"יער פונאר", גיא ההריגה הגדול של יהדות ליטא הסמוך לוילנה, להתייחדות עם זכר קורבנות השואה. במקום נרצחו כ-100,000 אנשים, 70,000 מהם יהודים. נמשיך את סיורנו בטרקאי, הבירה הראשונה והעתיקה של ליטא, השוכנת בלב אזור האגמים היפהפה. נהנה משיט פנורמי בסירות חשמל ברחבי האגם סביב הטירה. נבקר בטירת האי המרשימה, שבנייתה החלה במאה ה-14, בימי הביניים. נלמד את סיפורה של הקהילה הקראית, את גורלה בימי מלחמת העולם ה-2, נסייר ונראה את בתי העץ שהיו מאופיינים ב-3 חלונות (המסמלים נאמנות לאלוהים, למשפחה ולשלטון הליטאי), את בית הכנסת הנקרא כנסה (Kenesa). לקהילה המקומית היה מקום חשוב בקראות העולמית, ראש הקהילה היה אחראי על כל קהילות הקראים בליטא, פולין ומערב רוסיה.
בתום הסיור נצא לנמל התעופה ממנו נמריא לישראל, אליה נגיע דרך יעד ביניים לפנות בוקר.
*** בעקבות נגיף הקורונה יתכנו שינויים במסלול הטיול לרבות כניסות לאתרים לפי מדיניות משרד הבריאות המקומי של המדינה.
אנו נעשה כל מאמץ לקיים את מסלול הטיול כפי שהוא ואם יהיה צורך בשינוי אנו נמלא את החסר.
V טיסות בינלאומיות דרך יעד ביניים
V מיסי נמל ודלק.
V אוטובוס תיירים נוח וממוזג, צמוד בכל ימי הטיול.
V מלונות- 8 לינות במלונות בדרגת תיירות של 4 כוכבים, במיקום מרכזי, בחדרים זוגיים.
( בישובים כמו קלפיידה, הקטנים יותר, בתי המלון פשוטים ולרוב עם חדרים קטנים יחסית).
V כלכלה- חצי פנסיון – 2 ארוחות ביום.
V שתי הופעות פולקלור
V מדריך מנוסה ומקצועי(פוגש את הקבוצה ונפרד ממנה בנמל התעופה בוילנה/טאלין)
V טיפים לכל נותני השירותים בחול .
V סבלות במלונות
V כניסות לאתרים- כל הכניסות והפעילויות הרשומים בתכנית.
V מערכת שמע (אוזניות) אישית להקלת ושיפור השמיעה.
V תכנית מלאה ללא ימים חופשיים כמפורט בתכנית הטיול.
V שרות שליחים עד הבית.
V מענה 24 שעות ביממה בכל ימות השבוע (24/7).
העיר | מספר לילות |
טאלין | 2 |
ריגה | 2 |
קלאיפדה | 1 |
קובנה | 1 |
וילנה | 2 |
סה" כ | 8 |
* ארוחות צהריים / שתיה בכל הארוחות
* הושבה בטיסות – מרבית חברות התעופה דורשות תשלום עבור הושבה, פרטים נוספים אצל נציגי המכירה.
* טיפ למדריך הישראלי.
* כל מה שאינו מופיע תחת הסעיף המחיר כולל.
מחיר לאדם בחדר זוגי
מחיר הטיול להרשמה מוקדמת עד תאריך 01/06/2022 1759€
להרשמה מ-02/06/2022 ועד 01/07/2022 1799€
להרשמה מ-02/07/2022 ואילך 1859€
תוספת ליחיד בחדר
320€
הנחת נוסע מתמיד במסעות
30€